Χρονικό Νόνι

Πως έγινε γνωστό !!
Ένα μυστικό φυλαγμένο εδώ και χιλιάδες χρόνια!!

Το 2000 π.Χ.
Οι κάτοικοι νότιων νησιών του Ειρηνικού ωκεανού ταξιδεύοντας στην θάλασσα από νησί σε νησί πάντα έπαιρναν μαζί τους τον καρπό ΝΟΝΙ με την ιδιότητα του «φυτού εκστρατείας» ώστε να το έχουν οι μάγοι-θεραπευτές καχούνας στα χέρια τους για την θεραπεία των διάφορων ασθενειών.

Το 1769
Ο άγγλος θαλασσοπόρος James Cook ανακάλυψε τη Ταϊτή και παρατήρησε την ευρεία χρήση του ΝΟΝΙ από τους ιθαγενείς.

Το 1943
Οι επιστήμονες του στρατού ΗΠΑ συμπεριλαμβάνουν το ΝΟΝΙ στον κατάλογο επιβίωσης για την κατανάλωση φαγώσιμων φυτών και φρούτων στο «Πολεμικός οδηγός για επιβίωση στην ξηρά» (Military Field Handbook for Survival) ο οποίος προοριζόταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Νότιο Ειρηνικό .

Το 1972
Ο δρ. Ραλφ Χάϊνικε (Ralph Heinicke) ανακάλυψε και ονόμασε τις ενεργητικές θεραπευτικές ιδιότητες της προξερονίνης και της ξερονίνης,σημειώνοντας ότι το Φρούτο Νόνι είναι η πιο πλούσια πηγή για αυτές τις ουσίες. Μάλιστα σε σύγκριση με τον ανανά διαπίστωσε ότι έχει 800 φορές περισσότερη προξερονίνη και άλλα ένζυμα.

Το 1993
Οι επιστήμονες John Wadsworth και Steven Story οι οποίοι δούλευαν στη βιομηχανία διατροφής στη πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι το ΝΟΝΙ έχει ιδιότητες και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, και άρχισαν επιστημονικές εργασίες στη διερεύνηση του χυμού από τον καρπό ΝΟΝΙ και για να διαφυλάξουν τις θεραπευτικές και θρεπτικές αξίες του

Το 1996
Το πρώτο εμπορικό προϊόν από το ΝΟΝΙ ο χυμός NONI εισέρχεται στην αγορά και οι πωλήσεις της εταιρείας σε έξι μόλις μήνες ζωής ανέρχονταιι με 6 εκ.δολ. Ακολουθεί μία ξέφρενη ανοδική πορεία και το 2002 κλείνει με 500 εκ δολ πωλήσεις ενώ ταυτόχρονα παίρνει την 4η θέση στον κατάλογο των 500 αναπτυσσόμενων εταιρειών παγκοσμίως ξεπερνώντας μάλιστα εταρείες κολοσσούς όπως Microsoft, Coca Cola,Sony, IΒM κ.α. Σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 800 εκ. δολ.

Το 2002
Ο χυμός TAHITIAN NONI™ πέρασε ελέγχο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν νέο προϊόν διατροφής.

Το 2003
Ο χυμός NONI καταχώρηθηκε στον Επιτραπέζιο ιατρικό οδηγό (Physicianʼs Desk Reference®), ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, έχει δημιουργηθεί για την ιατρική κοινότητα και χρησιμοποιείται ως λεπτομερής οδηγός χρήσης βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής, που διατίθενται προς πώληση χωρίς ιατρική συνταγή.

Το 2005
Διενεργήθηκαν και δημοσιεύτηκαν πάνω από 70 επιστημονικές έρευνές για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του ΝΟΝΙ (λεπτομέριες απευθυνθείτε στο www.pubmed.gov).

Το 2008
Ο χυμός Tahitian Noni™ και τα Tahiro Power και Vitalise είναι στην λίστα της Κολωνίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ.

From Images

© Copyright 2019 Independent Product Consultant for Tahitian Noni International Member ID #2106979 Tahitian Noni™ International Used with permission. All rights reserved | Tahitian Noni™ , MORINDA inc are trademarks of Tahitian Noni International
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@noninet.gr
Τηλέφωνο: 2310757357 - 6977366300