Συχνές ερωτήσεις

Τα φυτά για τροφή παρέχουν θρεπτικά στοιχεία που είναι χρήσιμα για το ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ζωής. Τα θεραπευτικά φυτά παρέχουν βιοενεργά στοιχεία για βελτίωση της υγείας. Το φυτό νόνι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους Ταϊτινούς σαν θεραπευτικό φυτό. Το φρούτο νόνι έχει χρησιμοποιειθεί για υποστήριξη και πρώθηση της καλής υγείας των ιθαγενών της Ταϊτής και τους βοήθησε στις πολλές καταιγίδες της ζωής τους.

Τα βιοενεργά είναι φυτοχημικά στοιχεία – όπως οι βιταμίνες τα ιχνοστοιχεία και οι ηλεκτρολύτες- που παράγουν βιολογική δραστηριότητα στο σώμα.

Το νόνι παρέχει ένα μεγάλο εύρος μοναδικών βιοενεργών στοιχείων. Αυτά τα βιοενεργά  στοιχεία συνεργάζονται  μαζί για να ενισχύσουν την υγεία και την λειτουργία αμφοτέρων των φυτικών και ζωϊκών συστημάτων.

Σούπερ φρούτα όπως το acai και το mangosteen είναι φυτά για τροφή. Τα κύρια βιοενεργά σκευάσματα των συνηθισμένων και επωνομαζόμενων σούπερφρούτων είναι τα φλαβανοειδή και τα καροτονοειδή.

Δυστυχώς, τα φλαβανοειδή και καροτονοειδή αλλοιώνονται αλματωδώς στην διαδικασία παραγωγής, όταν εκτίθενται σε θερμοκρασίες  ή οξυγόνο, και όταν αποθηκεύονται. 

Σούπερ φρούτα που διατυμπανίζουν  τα αποτελέσματα ORAC* τα φλαβανοειδή και ή τα καροτονοειδή έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα εξαιτίας της αλλοίωσης του προϊόντος και έλλειψης των βιοδραστικών. Με απλά λόγια τα τροφικά φυτά όπως το acai και το mangosteen ή οποιοδήποτε άλλο επωνομαζόμενο σούπερφρούτο είναι κυρίως βιοενεργό όταν τρώγεται φρέσκο.

 *(Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) είναι μια μέθοδος για την μέτρηση των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων που έχουν βιολογικά προϊόντα και βιοχημικές ουσίες. Η διαφορετικά το ORAC μετράει την «αντιοξειδωτική δύναμη» ενός προϊόντος.)

Είναι ισχυρά φυτοχημικά που παράγονται από τα φυτά ως άμυνα έναντι μολύνσεων και άλλων απειλών.

Ενώ βρίσκονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στα φυτά, δεν συμβαίνει το ίδιο και στα φρούτα.

Αυτές οι δυναμικές συνθέσεις παρέχουν ένα μεγάλο εύρος βιοδραστηριότητας. Είναι ευπροσάρμοστα, που σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον και να ευεργετήσουν με ασφάλεια την υγεία και λειτουργία των βιολογικών συστημάτων.

Τα ιριδοειδή έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι εξαλείφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, διατηρούν την χοληστερόλη στα ήδη υπάρχοντα φυσιολογικά επίπεδα, αυξάνουν την ενέργεια,  προάγουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζουν το DNA, και υποστηρίζουν την υγιή εγκεφαλική δραστηριότητα.

Οι χυμοί  Tahitian Noni περιέχουν περισσότερα από 12 είδη ιριδοειδών. Αυτά τα ιριδοειδή είναι συστατικά κλειδιά στον χυμό Tahitian Noni, και τα οποία έχουν εξεταστεί με ανθρώπινες κλινικές μελέτες στις ακόλουθες περιοχές:

 • Καρδιαγγειακή υγεία
 • Ανοσοποιητική λειτουργία
 • Ενέργεια και αντοχή
 • Αντιοξειδωτική προστασία
 • Υγεία αρθρώσεων

Προσαρμογόνο είναι ένα φυτό που ενισχύει την ολική ικανότητα του σώματος να προσαρμοστεί στο στρες. Το νόνι παρέχει υποστήριξη ενάντια σε ένα μεγάλο εύρος φυσικών, χημικών ή βιολογικών ερεθισμάτων άγχους. Έχει μία φυσιολογική επίδραση στο σώμα που έχει υποστεί έλλειψη ισορροπίας  χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζει τα συστήματα που λειτουργούν φυσιολογικά. Το νόνι τα κάνει όλα αυτά χωρίς την παραγωγή τοξικών ενεργειών.

Το νόνι θέτει τον εαυτό του ξεχωριστά από τα σούπερφρούτα  παγκοσμίως  σαν ένα βιοενεργό ρόφημα επειδή είναι ένα ισχυρό προσαρμογόνο- που σημαίνει ότι το βιοενεργό ρόφημα βοηθά «στην διατήρηση υγιούς σώματος» ή « βοηθά το σώμα να παραμένει σε ισορροπία» καθώς εργάζεται μαζί με τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.

Ως προσαρμογόνα , οι χυμοί Tahitian Noni προσφέρουν ένα εντυπωσιακό έύρος ευεργετημάτων που περιλαμβάνουν : 

 • υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος
 • προστασία ήπατος
 • προστασία του DNA
 • περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά
 • ενίσχυση υγείας των αρθρώσεων
 • αύξηση ενέργειας και αντοχής
 • βοηθά στην διατήρηση της πίεσης του αίματος σε ένα ήδη υπάρχον υγιές επίπεδο
 • βοηθά στην διατήρηση υγιούς HDL χοληστερόλης στα ήδη υπάρχοντα φυσιολογικά επίπεδα.

Τα ιριδοειδή είναι πάρα πολύ σταθερά. Τα ιριδοειδή έχουν μία απλή χημική δομή η οποία τα κάνει έμφυτα ισχυρά σε αγχογόνα περιβάλλοντα. Σαν αποτέλεσμα, τα ιριδοειδή διατηρούν την χημική τους σύνθεση ακόμα και αν εκτεθούν σε οξυγόνο, φώς, και θερμοκρασία – δραστηριότητες  που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της παραγωγής και παστερίωσης και που συχνά αλλοιώνουν ή διακόπτουν ασθενέστερες χημικές συνθέσεις.

Η ίδια χημική δομή επίσης σημαίνει ότι τα ιριδοειδή παραμένουν σταθερά για μεγάλες περιόδους αποθήκευσης. Αυτή η σταθερότητα εξηγεί γιατί τα ιριδοειδή διατηρούν ουσιαστικά πλήρη δραστικότητα από το δέντρο στο μπουκάλι και έχουν εγγυημένη διάρκεια ζωής για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτά τα βιοενεργά είναι όχι μόνο αποτελεσματικά μετά την διαδικασία παραγωγής , αλλά είναι σε υψηλή βιοδιαθεσιμότητα στο σώμα

Μετά από μόλις ένα μην αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου, τα φλαβανοειή στον πουρέ acai χάνουν πάνω από το 35% της ικανότητάς τους;μετά από τέσερρεις μήνες ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στο 80%. Η μισή ζωή των ανθοκυανιδών στο φρούτο ακάϊ μπορεί να είναι τόσο γρήγορη όσο 9 ημέρες, και εντός δύο εβδομάδων της παραγωγής το μισό του ενεργού φυτοχημικού μπορεί να μην είναι ενεργό καθόλου. Η αλματώδη αλλοίωση των φλαβανοειδών στους χυμούς ακάϊ και μάνγκοστην εξηγεί γιατί δεν υπάρχει καμία σημαντική έρευνα  για να τεκμηριώσουν διεκδίκηση για προϊόντα  βασισμένα στο  ακάϊ και το μάνγκοστην.

 Τα καροτονοειδή περιλαμβάνουν ουσίες με βιταμίνη Α όπως είναι η Βήτα-καροτίνη. Αυτές επίσης  είναι κοινές σε πολλά φρούτα και λαχανικά και είναι τα κύρια βιοενεργά στο φρούτο Gac. Όπως  όλα τα φλαβανοειδή, έτσι και η βήτα-καροτίνη είναι ασταθής και αλλοιώνεται πολύ γρήγορα όταν εκτεθεί σε θερμοκρασία και φώς.

 

Τα βιοενεργά συστατικά στον χυμό της Tahitian Noni διατηρούν το 100% της επιγραφόμενης δραστικότητάς τους για διάστημα τουλάχιστον 2 χρόνια σε μία κλειστή συσκευασία. Επίσης τα βιοενεργά διατηρούν τα υγιεινά τους ευεργετήματα ακόμη και μετά την παστερίωση. Σε πρόσφατο έλεγχο, ιριδοειδή βρέθηκαν να είναι ακόμη ενεργά σε χυμό Tahitian Noni 9 χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης τους.!!!!!!!

Η βιοδιαθεσιμότητα περιγράφει την ποσότητα των συστατικών που φθάνουν στο κυκλοφορικό σύστημα και παραδίνονται στα κύτταρα. Ένας αριθμός παραγόντων επηρεάζει   την βιοδιαθεσιμότητα μιας ουσίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η σταθερότητα και η διαλυτότητα. Όσο πιο σταθερό είναι το συστατικό , τόσο καλύτερα αντιστέκεται  στην χημική αποσύνθεση όταν εκτεθεί σε φως, θερμοκρασία, αέρα, αποθήκευση κλπ. Όσο πιο διαλυτό είναι το συστατικό τόσο πιο εύκολα διαλύεται στο υγρό. Υψηλής διαλυτότητας συστατικά μεταφέρονται γρήγορα από το κυκλοφορικό αίμα διαμέσου του σώματος, από όπου πολύ εύκολα παραδίδονται και απορροφούνται από τα κύτταρα.

Τα βασικά βιοενεργά στο φρούτο νόνι, ιριδοειδή, είναι υψηλής σταθερότητας τα οποία ανθίστανται στις κακουχίες της διαδικασίας παραγωγής και παστερίωσης. Τα ιριδοειδή είναι επίσης υψηλής διαλυτότητας, που σημαίνει ότι διαλύοντια εύκολα στο κυκλοφορικό ρεύμα του αίματος, από όπου και παραδίδονται απευθείας στα κύτταρα του σώματος.

Οι χυμοί Tahitian Noni υποστηρίζονται από πολλαπλές ανθρώπινες κλινικές μελέτες, και είμαστε η μοναδική εταιρεία στην βιομηχανία που χρησιμοποιεί το τελικό προϊόν στις μελέτες της και όχι το αρχικό φρούτο. Μέχρι σήμερα 14 ξεχωριστές ανθρώπινες κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα αξιοσημείωτα υγιεινά ευεργετήματα των βιοενεργών ροφημάτων Tahitian Noni.

 Οι περισσότεροι χυμοί των σούπερφρούτων βασίζονται σε μεγάλο μέρος σε ανέκδοτες υποστηρίξεις για να αιτιολογήσουν τους ισχυρισμούς τους. Επιστημονικά επιβεβαιωμένα φυτά όπως το νόνι έχουν το βάρος της νόμιμης και έγκριτης έρευνας πίσω τους.

 Τα οφέλη της Morinda Citrifolia (νόνι) είναι επιβεβαιωμένα από πραγματική επιστήμη.

Η ΤΝΙ κατέχει και λειτουργεί το μοναδικό  αποκλειστικά αφιερωμένο στο νόνι επιστημονικό εργαστήριο παγκοσμίως, που καθοδηγείται από διάσημους επιστήμονες από όλον τον κόσμο. Ο χυμός Tahitian noni είναι το μοναδικό ρόφημα από νόνι που υποστηρίζεται από ανρθώπινες κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν την δραστικότητά του.

Πίσω στο 1769, εξερευνητές κατέγραψαν ότι οι Ταϊτινοί, καθώς και άλλοι πολιτισμοί στον Ειρηνικό χρησιμοποιούσαν το νόνι σαν τροφή και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής κοινότητας τροφίμων έχει ανακηρύξει το νόνι και τον  χυμό  νόνι ως ασφαλές, επίσης το νόνι έχει γενικώς αναγνωριστεί ως ασφαλές και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κλινικές δοκιμές έχουν επίσης επαληθεύσει την ασφάλεια του νόνι για τους ανθρώπους. Σε δύο ξεχωριστές ανθρώπινες κλινικές μελέτες,  δόθηκαν σε περιορισμένους  συμμετέχοντες στην μελέτη πολύ μεγάλες ποσότητες νόνι. Στο τέλος των δοκιμών, οι επιστήμονες δεν βρήκαν τοξικές ή αλλαγές συμπεριφορών.

Όταν αναφερόμαστε στην ποιότητα, τα προϊόντα μας είναι απαράμιλλα. Είμαστε η μοναδική εταιρεία στην βιομηχανία με απόλυτη επίβλεψη της αλυσίδας εφοδιασμού, έτσι ώστε η παραγωγή να διεκπεραιώνεται προσεκτικά από το δέντρο στο μπουκάλι. Το φρούτο συλλέγεται στην κατάλληλη ωριμότητα για να διασφαλιστεί η μέγιστη θρεπτική αξία. Αποκλειστικές τεχνικές επεξεργασίας εγγυώνται ότι η δραστικότητα του νόνι διαφυλάσσεται σε κάθε μπουκάλι. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, έλεγχοι ποιότητας χρησιμοποιούνται για να εγγυηθούν τα υψηλότερα επίπεδα  ποιότητας.

Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα της περισυλλογής, παραγωγής και πρακτικές διανομής προϊόντων πόσο σοβαρά παίρνουμε τις περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις. Πολλές από τις εργασιακές πρακτικές ήταν οικολογικές από την αρχή, και παραμένουμε δεσμευμένοι να εφευρίσκουμε νέους τρόπους για μείωση των στοιχείων του άνθρακα.

Τα προϊόντα μας είναι όλα φυσικά. Δεν υπάρχουν χημικά ή συνθετικά λιπάσματα. Και μόλις το φρούτο νόνι είναι έτοιμο, μόνο η ελάχιστη χρειαζούμενη ποσότητα συλλέγεται με το χέρι από υψηλά εκπαιδευμένους καλλιεργητές της Γαλλικής Πολυνησίας- των οποίων οι πρόγονοι είχαν φροντίσει για την διατήρηση του νησιού αμόλυντου και παρθένου από περιβαντολογικές μολύνσεις για τα τελευταία 2000 χρόνια.   Είμαστε παθιασμένοι με αυτή την υπευθυνότητα διαχείρισης.

Από τότε που ξεκινήσαμε το 1996, ΤΝΙ δημιούργησε και καλιέργησε πρωτοποριακές πρακτικές για να παραμείνει καθαρή και φιλική με το περιβάλλον. Μειώσαμε τις εκπομπές άνθρακα απλοποιώντας τα επιχειρησιακά κόστη και απαιτήσεις αποστολών. Μειώσαμε τις αναγκαίες δαπάνες και χρήσεις. Και αν και έχουμε πάντα κάνει το χρέος μας να προστατέψουμε και αναθρέψουμε την φύση, διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε ακόμα  καλύτερα. Έτσι αλλάζουμε. Εξελισσόμαστε. Μόλις είναι δυνατόν θα κανουμε την αλλαγή από γυάλινα μπουκάλια σε μπουκάλια αλουμινίου.

Το αλουμίνιο είναι πιο ανακυκλώσιμο από το γυαλί.Σχεδόν το μισό από όλα τα αλουμινένια τενεκεδάκια που υπάρχουν είναι ανακυκλώσιμα συγκρινόμενα με λιγότερο από 24% των γυάλινων μπουκαλιών. Εξάλου το αλουμίνιο παραμένει σταθερά ζεστό εμπόρευμα (επειδή κατασκευαστές σε διάφορες βιομηχανίες  σε όλη την χώρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανακυκλωμένο αλουμίνιο για οτιδήποτε) η ανάγκη για ανακυκλωμένο γυαλί  είναι φθίνουσα. Σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερο γυαλί βρίσκεται στις χωματερές- όπου και δεν βιοδιασπάται.

Ναι, τα μπουκάλια αλουμινίου είναι ελαφρότερα από το γυαλί – σχεδόν κατά 90%. Αυτή η διαφορά βαρύτητας χαμηλώνει τις τιμές θερμοκηπίου που παράγονται κατά την μεταφορά τους. Το αλουμίνιο είναι πιο εύκολο να αποσταλεί, πιο εύκολο για  να μεταφερθεί, και είναι πιο δύσκολο να σπάσει ή να τρυπήσει.

Όταν ανακυκλώνεις 1 τόνο αλουμινίου αντί να παράγεις ένα τόνο από ακατέργαστα υλικά, αποταμιεύεις 96% της ενέργειας. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους με τα γυάλινα μπουκάλια θα μειώσει την αποταμίευση ενέργειας κατά 26%. Η εταιρεία μετάλλου Reynolds υποστηρίζει ότι ένα ανακυκλωμένο τενεκεδάκι αλουμινόυ σώζει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει μία τηλεόραση για 3 ώρες και ότι ανακυκλώνοντας αλουμίνιο μειώνει την ρύπανση πάνω από 90%.

Όταν πρόκειται να προστατέψουμε το περιβάλλον μας , πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί. Καθώς γυρίζουμε από το γυάλινο μπουκάλι σε ελαφρύτερο, περισσότερο ενεργειακό και αποδοτικό μπουκάλι αλουμινίουσας παροτρύνουμε να ανακυκλωνετε αυτά τα μπουκάλια.Μας βοηθάει να είμαστε καλύτεροι. Ενωθείτε μαζί μας στην μείωση της σπατάλης και της μόλυνσης.

Αν και η αγορά των σούπερ φρούτων έχει παραγεμίσει με άλλα προϊόντα από ακάϊ μανγκοστήν, gac, και άλλα, τα κυρίως βιοενεργά σε αυτά τα φρούτα είναι τα φλαβανοειδή και τα καροτενοειδή. Όσο περισσότερο μελετούμε το νόνι, τόσο περισσότερο διαπιστώνουμε ότι είαι πολύ ξεχωριστό από όλα τα άλλα σούπερφρούτα. Το νόνι περιέχει ιριδοειδή- υψηλής σταθερότητας βιοενεργά στοιχεία που παράγουν ένα μεγάλο εύρος βιολογικής δραστηριότητας στο σώμα. Αλλα επεξεργασμένα σούπερ φρούτα δεν παράγουν το ίδιο εύρος βιολογικής δραστηριότηας όπως το φρούτο νόνι.

Ναι. Ακριβώς όπως δημιουργήσαμε την βιομηχανία σούπερφρούτων πίσω στα 1996,  λανσάραμε μία νεα κατηγορία διαιτητικών συμπληρωμάτων : Βιοενεργά ροφήματα. Αυτά είναι ροφήματα που παρέχουν αποδεδειγμένα υγιεινά οφέλη μέσω ανθρώπινων κλινικών μελετών.  Ροφήματα που είναι σταθερά σε όλη την διάρκεια της ζωής τους με ειδικά οφέλη που μπορούν να μετρηθούν, ποσοστοποιηθούν, μελετηθούν και αναπαραχθούν. H Tahitian Noni International δημιούργησε την βιομηχανία σούπερφρούτων- τώρα θα δημιουργήσουμε μία νέα κατηγορία βιοενεργών ροφημάτων.

Tahitian Noni International είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα βιοενεργά ποτά. Κανείς άλλος δεν έχει βιοενεργά ποτά με τόσα πολλα αποδεδειγμένα οφέλη όπως η ΤΝΙ.

© Copyright 2024 Independent Product Consultant for Tahitian Noni International Member ID #2106979
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@noninet.gr
Τηλέφωνο: 2310757357 - 6977366300